Францускиот пијанист Лука Дебарг во „Астрорум” / French pianist Lucas Debargue in Astroroom


Дата: 22.01.2019 12:41:53 Просмотров: 207965 Длительность: 27:34
Поделиться:

Категории: Блоги
Францускиот пијанист Лука Дебарг во „Астрорум” / French pianist Lucas Debargue in Astroroom

Во ова издание на „Астрорум“ гостува францускиот пијанист и композитор, Лука Дебарг.

Лука Дебарг (1990) е едно од најголемите откритија денес во сферата на пијанизмот, лауреат на 15-от „Чајковски“ во 2015 година.

Иако беше на четвртото место во финалето, тој беше единствениот музичар што беше награден во сите дисциплини од страна на московската музичка критика и опишан како пијанист со „неверојатен талент, уметничка визија и креативна слобода, која ги импресионира и критичарите и публиката“.

Похожие видео:

Комментарии

sage saige
12.07.2020 00:01:30
17:40
Aigul Aigul
20.02.2019 01:00:10
My favourite pianist since 15th Tchaikovsky competition. Thank you for this video.